Vær forsiktig med det du deler!
 

Jeg har valgt å være åpen om min hverdag med Endometriose og jeg bestemte meg for å være 100% ærlig når jeg skriver, både om det vonde og det gode. Å kun skrive om heidundrende suksessdager er ikke virkeligheten i hverdagene. Når en sykdom starter fra 10årsalder sier det seg selv at mellom hver mestringsfølelse er det mye arbeid, mange opplevelser og dyrbare erfaringer. Da blir det gjerne noen blogginnlegg som er ubehagelig å lese men som jeg håper og tenker er meningsfylte og inspirerende for dem som er litt i samme situasjon. Jeg har vært og er på en fantastisk reise i mitt liv. For hver meter jeg går kommer det ny lærdom. Det kommer nye utfordringer, positive og negative. Jeg er kronisk nysgjerrig på alt som skjer med kroppen min og tenker at dette kan komme andre til gode. Jeg ønsker ingenting annet enn å inspirere andre jenter og kvinner til å finne glede og inspirasjon i sitt eget liv, men da kan ikke disse damene kun lese lykke-historiene. Jeg håper også at bloggen kan hjelpe pårørende, det er ikke like enkelt å vite hva som er riktig å gjøre for en venninne, søster, datter, svigerinne, mamma, kjæreste, kollega..som er syke.... eller kanskje jeg kan inspirere helsepersonell... Det er lov å drømme... Så ja, jeg skriver om det som er hverdagen for meg med sykdommen Endometriose. Det inneholder tekst om underliv, avføring, smerter, kosthold, trening, sårbarhet, tristhet, barnløshet, familie, venner, arbeidsplass, undersøkelser, sykehus m.m Jeg har skrevet disse innleggene i forhold til hvor jeg har vært i "reisen min!" Nå begynner snart en ny hverdag med nytt fokus. Tilbake i arbeidslivet, nye muligheter og nye tanker. 

"Vær forsiktig med det du deler Mette!" "Er det nødvendig å skrive om alt?" Skal det bli en bedring i behandling, et bredere syn på sykdommen så er åpenhet viktig. Viktig å dele erfaringer. Jeg synes selv det er totalt unødvendig med en blogg om jeg bare skal skrive om plussdager. Reisen til plussdager er det jeg lærer av. Det jeg prøver på er å sette Endometriose på kartet med et "nytt syn". Etter over 30år som syk klarer jeg å leve et godt liv og føle på mestring. Jeg har kjempet med alt jeg har for å ikke bli en del av statistikken. Jeg tenker at ingenting er umulig. Kroppen er så ufattelig mye sterkere enn vi tror, tankene våres har mer makt enn vi er klar over. Kropp og hode må samarbeide og det er det jeg som bestemmer over. Så.... kanskje inn i fremtiden vil noen rynke på nesen når de googler navnet mitt, men jeg er pokker meg så stolt. Jeg er så stolt over at jeg er modig. Jeg skriver om meg, jeg er ikke et nettroll og ryggen er rett og hodet er hevet. Fortsatt god søndag alle sammen :D #kronisksykdom #endometriose #kvinnershelse #griplivetmedbeggehender #hamar #livsglede #optimist

Skriv en ny kommentar

4 kommentarer

Hei:-) Flott skrevet! Det er valgfritt å lese blogg, og det er viktig å kunne dele med seg. Fortsett å skriv om det som opptar deg! Ha en fin kveld videre.

homeofbente: Tusen takk helt enig! :)) Ha en fin fin kveld!

jeg tenker at det er opp til hver enkelt, kan jo være positivt også :)

Birgitte Østby: Hei hei Birgitte! Helt enig med deg!