Likemannsarbeid Endometrioseforeningen

For noen uker siden var jeg så heldig å få være med på kurs i Oslo i regi av Endometrioseforeningen om det å være Likemann, eller Likeperson som det også kalles. Etter 32år følte jeg meg veldig klar for å endelig kunne være til hjelp for andre. Etter 3 dager med kurs ble jeg bare enda mer "klar" :)

Endometrioseforeningen har mange kamper å kjempe, det er fremtiden. Hvordan bedre informasjon om Endometriose og Adenomyose. Behandlingstilbud, økonomisk støtte osv. Det er fremdeles kvinner idag som ikke engang har fått diagnosen og som kjemper i hverdagen med smerter og ikke minst; bli trodd, dvs at det er mange som har falt mellom stolene og som føler at det ikke finnes en grunnmur som gir trygghet eller forståelse. Det er på tide at politikere kommer på banen...

Jeg ble kjent med en gjeng energiske damer på Likemannskurset, så utrolige mektige historier som vil være så tilnytte for andre som enten har vært syke lenge, eller som er i "startfasen" i fortvilelse, kanskje for dem som stanger hode i veggen hos Nav, de som forsøker å bli gravide osv.. 

Hva er Likemannsarbeid? "En organisert samhandling mellom som opplever å være i samme båt, eller noenlunde samme livssituasjon, og hvor selve samhandlingen har som mål å være en hjelp, støtte og veilledning partene imellom."

Mange av dere har blitt kjent med meg gjennom Bloggen, Instagram og Facebook. Sosiale medier er en fantastisk måte å nå ut til mennesker. Jeg har valgt å være åpen om min historie, men for deg eller andre som tar kontakt så har jeg taushetsplikt. Ingenting av det som skjer i et Likemannsarbeid/situasjon vil komme ut på blogg eller andre steder. Telefon og mail når jo hele landet mens jeg som person har mulighet å møte dem som bor på Hamar, Gjøvik, Lillehammer, Elverum og Oslo. Bor du eller noen i f.eks Løten, Brummundal, Moelven, Sjusjøen, Tangen, Eidsvoll etc så er jo det nære til mange av disse tettsteder/byer. Når det er en mulighet for å besøke deg på sykehuset, eller være med til undersøkelser ønsker jeg å få til dette.

Å hjelpe meg dette hørtes ambisiøst ut.... Tja, det er kanskje det.. men etter 32år med denne sykdommen..så VET jeg at det trengs en skikkelig innsats for å nå ut til politikere, helsevesenet og Nav! Jeg vil kjempe med alt jeg har for at fremtiden blir bedre. Jeg vil kjempe for bedre tilrettelegging i Nav systemet. Jeg vil fighte for at f.eks behandling av en Osteopat skal bli offentlig godkjent behandling. Men da kan jeg ikke bruke 5min i uka på å bare være søt og snill. 

Jeg har møtt så mange jenter og kvinner i Nav systemet som er ressurssterke til tusen men som vissner litt bort i alle kamper dem skal kjempe. Jeg ønsker å kunne arrangere cafetreff, hjemmebesøk og det store målet mitt; trening sammen med andre i samme situasjon. Jeg ønsker å bidra med det jeg er god på! Jeg er en sta jæ**l med mye humor og pågangsmot. Jeg brenner for å være løsningsorientert..tenke nytt og aldri gi opp. Jeg kan bidra med råd innen kosthold, trening, behandlinger, hjelpe pårørende og bringe mitt motto videre; Grip livet ditt med begge hender! 

Så til deg som leser dette, jeg har noen ønsker... Skal informasjon og hjelp nå ut til flest mulig... 

1: dele dette innlegget

2:besøke  http://www.endometriose.no 

3:vurdere medlemsskap?! Foreningen trenger din støtte for å fremme arbeidet så flest mulig får vite mest mulig

4:Under Likemannsarbeid på nettsiden finner du flere Likemenn som du kan kontakte

5:ønsker du kontakt med meg; romforendometriose@outlook.com så får du mobilnr mitt <3 

Tusen takk for at du tok deg tid til å lese og jeg håper å høre fra mange, både dere som er syke og også fra pårørende. Det er ikke lett å være syk men det er heller ikke alltid enkelt å være pårørende... 

#endometriose #kronisksyk #likemannsarbeid #hamar #hedmark #helse #adenomyose #pårørende #kamillenorge #syk #barnløs #trening #kosthold #smerter

Skriv en ny kommentar

2 kommentarer

Fantastisk skrevet! Jeg deler definitivt ditt innlegg! Og skriver under på at du er en nydelig dame! 😍

Linda: Tusen takk <3 En gledelig og raus kommentar - tusen takk Linda <3