Om jeg hadde hatt en datter...

...da hadde det vært deg....

Kjære Heida, du er så fantastisk. Vet du det??

Det håper jeg du føler i hjertet ditt hver eneste dag. Jeg vil at du skal våkne hver dag og føle at verden er din og du er verden. Slik du omfavner verden, mennesker og samfunn - herlighet Heida - du kan stanse enhver krig. Dine ord er ikke tilfeldige og dine tanker er ikke konstruert, du er en mester på å føle. Du ser og du føler og handler deretter. Du søker kontakt med andre, du dømmer ingen og din nysgjerrighet skaper bånd, bånd med andre mennesker.

Du våger å gå inn i rom som vi andre stopper opp for å dømme og så bare snur vi. Det virker som ingenting er skummelt for deg... Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg tenker; dæven Mette, hva hadde Heida sagt nå eller hva hadde Heida gjort.. En samtale med deg er jo aldri kjedelig eller mangler innhold. En samtale med deg er lærerikt, tenk så heldige vi er som får oppleve det. Jeg forstår jo at din grunnmur er kommet fra en fantastisk mamma. En mamma som har vist deg en hverdag med raushet, trygghet, humor og som har latt deg få være deg. Å se dere to sammen er som to tvillingsjeler. (selv om du parkerer mamman din av og til og sier at det ikke er akseptabelt å gå av en t-banevogn pga frykt ;D )

Du har igjen "flyttet" ut til verden. Med rak rygg, et lite rom og bøker - på en ny reise. Dette er en av bare mange reiser, reiser som har vært og reiser som vil skje. Jeg har diskutert med mamman din at så lenge vi når deg med et par timers flytur så er det ok. Skulle det bli 10timer + så er jeg redd mamman din vil flytte etter og da må jo jeg også bare henge meg på og til slutt har du hele tjukke slekta hos deg ;D

 

Heida er datteren til min kjære venninne Grethe. Jeg dumpet ned i frisørstolen til Grethe i 2012 og ble der. Når jeg flyttet tilbake til hjembyen min etter 17år i Oslo ble livet ganske annerledes. Selv om jeg flyttet tilbake til byen som jeg vokste opp i, måtte jeg bli kjent på nytt. Jobb, bosted og venner...og ikke minst; en frisør.

Frisør er på samme viktighetsskala som fastlegen ;)

Jeg har en kronisk sykdom som skaper rimelig mange utfordringer. Utfordringer som å planlegge, holde avtaler osv er ganske så vanskelig. Men det har aldri vært et problem for Grethe. Heller ikke hennes to barn. Jeg trenger ikke en gang å forklare, det er bare nok å si; jeg er syk. Jeg er 100% sikker på at om vi hadde stått på Oslo Lufthavn, klar for en reise og jeg hadde sagt en kort stund før boarding; jeg klarer ikke - så hadde Grethe svart; verden forsvinner ikke fra oss Mette og i morgen er det en ny dag eller kanskje det er en bedre dag neste år... En så ukomplisert sjel som Grethe, så raus og gavmild og ikke minst en ubegrenset forståelse - DET er ikke lett å finne. Eller jo... Heida... Heida er også ukomplisert og tenker aldri meg meg meg. 

Jeg får en følelse av at Grethe og Heida våkner om morgenen, i hvert sitt land, hva kan jeg gjøre for andre idag?  

Grethe har overført en trygghet til Heida og til Heidas lillebror (han nevnes ikke ved navn for jeg tror han synes det er litt kleint...) som dem igjen viser til andre. En trygghet som igjen gjør relasjoner til andre ukomplisert. Så ukomplisert at det av og til føles overveldende. Jeg er en komplisert person. Sterke meninger om nesten alt på denne jord og går rett på snørra titt og ofte. Jeg kan for noen virke litt arrogant kanskje...men det er antagelig et tegn på at vi ikke kjenner hverandre. Jeg grubler og tenker og har lyst til ALT men så går det ikke for kroppen sier nei. Derfor er det så lett å være i nærheten av et menneske som Heida...og Grethe...og lillebror. Det er som det er....og det kommer en ny dag og en ny mulighet.. 

Jeg skylder Heida, lillebror og Grethe så mye. Kinodate ble lovet i 2016. Oslotur. Kafe. Middag. Tur. Julegrøt. Så mange avtaler som går i vasken men som dem ikke klør seg i hode av. 

Det er som det er... og det kommer en ny dag og en ny mulighet uten tidsfrist <3 

Kjære Heida, grip livet med begge hender. Livet vil deg godt. Utfordringer kommer, men så lenge du fortsetter å  våge å møte dem finnes det løsninger. Fortsett å skape historie. Aldri slutt å "nørde", som du skrev til meg idag at du ble en "nørd" i en kreativ prosess. Aldri tenk at du må forandre deg Heida, når du er sann mot deg selv så vil du forandre verden. Aldri tenk at du må være best, du er allerede det. Best på å være deg. Å ved å være deg så smitter det over på andre og dem vil også føle seg unike. Fordi du lar dem være dem, på godt og vondt. Du er allerede best, sånn som du er. Det handler ikke om å klatre og klatre, en blir aldri fornøyd da. Bare vær deg. Nyt hvert trinn du står på. Kjenn at føttene dine står stødig, tærne griper gulvet og balansen er der. La balansen finne veien igjennom hele kroppen, fra tærne til sløyfen du har i håret ditt. Ikke hver dag er en fest, en grå dag dukker av og til opp. Dagen som det føles litt urolig, kanskje litt tristhet. Dagen som er grå og får kroppen ut av balanse. Kjære Heida, stå på gulvet. Nakken strak. Lukk øynene og la tærne gripe gulvet - du har balansen. Du kjenner balansen. Du må bare minne deg selv på det <3 Ikke sant?

En god balanse finnes hos dem som er elsket. Vi elsker deg <3

 

Takk for at du leste....og....har du ikke noe hyggelig å si eller skrive...så la vær...

 

#blogg #familie #hamar #vennskap #kjærlighet #endometriose #hverdagsglede #livet #griplivetmedbeggehender

Skriv en ny kommentar

Ingen kommentarer